Alla inlägg under november 2018

Av Jenny E - 3 november 2018 11:45

Morgondejt med Freddie. Började på stor volt i ridhuset. Jobbade vidare med att nyansera traven. Kvicka reaktioner, tydliga övergångar och ändå allt med flyt och mjukhet. Det krävdes fullkoncentration från Freddies sida och perfekt tajming av hjälperna från min sida. Tycker att vi lyckades bra! Sedan tömkörning "rakt fram", det vill säga inga skolor utan vi snirklade runt på ganska tajta böjda spår (serpentiner) där fokus var att inte vingla utan följa den väg jag tänkt mig med jämnt stöd på bägge tömmarna och få Freddie att vända runt med tramp bakifrån.



Efter duktigt jobb får man godis!


Av Jenny E - 2 november 2018 23:52

Krut funkar helt klart bättre ute än inne även om dagens ridpass inte gick dåligt på något vis. Full grupp med nio ekipage inomhus, minst ett ekipage för mycket om jag får tycka något. Vi fick värma upp rätt självständigt i samtliga gångarter, men lite svårt att få till något vettigt med en stor häst som behöver komma mycket framåt. Vi red lite skrittpiruetter och slutor innan några galoppfattningar från skritt. Lite knepigt att få ett jämnt flyt i övergångarna och lite svårt att få plats med Kruts stora gång. Mestadels rund i formen och rätt lydig, men kändes ändå inte helt framme för skänklar/hjälper.

Av Jenny E - 1 november 2018 20:45

Mitt-i-veckan-pass med Freddie. Började på stor volt och jobbade med att nyansera traven: variera steglängd, takt och tempo. Bitvis lite kort i formen i vänster varv, men inget hängande på bogarna. Sedan skolor runt fyrkanten. Krävde både böj, övertramp och undertramp. Jobbade flitigt i drygt en halvtimme och Freddie kändes mjuk, lydig och uppmärksam.

Ovido - Quiz & Flashcards